Trevor Sullivan's Tech Room

Minding the gap between administration and development

Posts Tagged ‘operating system deployment’

HP ProLiant DL360 G7 Video Driver

Posted by Trevor Sullivan on 2011/12/16


I was looking for a video driver for the HP ProLiant DL360 G7 so I could import it into ConfigMgr for the purposes of deploying Windows Server 2008 R2 to them. Oddly enough, HP doesn’t list a video driver available for download on the driver download page for this system model. On one server, I noticed that the device name was "ATI ES1000,” and most of you are probably aware that the ATI brand name has been gone for some time, so this seemed a bit odd.

Read the rest of this entry »

Posted in configmgr, OSD, tools | Tagged: , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

ConfigMgr: You Receive Error 0x80070490 in a Capture Task Sequence

Posted by Trevor Sullivan on 2011/10/24


If you ever work with Operating System Deployment (OSD) in Microsoft’s System Center Configuration Manager (SCCM / ConfigMgr) 2007, you might build a task sequence that only performs an OS image capture (as opposed to an OS build & capture). You might think — logically — that you only need a single task sequence step to perform this action: a “Capture Operating System Image” step. Unfortunately, this isn’t the case. If you attempt to run a task sequence like this, you’ll probably receive a 0x80070490 error code, which means “element not found.”

image

Read the rest of this entry »

Posted in configmgr, OSD | Tagged: , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

ConfigMgr 2012 Beta 2: PXE Booting for OSD

Posted by Trevor Sullivan on 2011/06/28


I recently was trying to PXE bootstrap an operating system deployment (OSD) job from a ConfigMgr 2012 Beta 2 PXE server, and was getting this message in the smspxe.log on the SCCM primary site server:

PXE::CBootImageManager::FindMatchingArchitectureBootImage
Warning: Matching Processor Architetcure Boot Image (0) not found

Read the rest of this entry »

Posted in configmgr, ConfigMgr vNext, fixes, OSD | Tagged: , , , , , , , , , , , | 1 Comment »

Silently Installing the Windows 7 AIK

Posted by Trevor Sullivan on 2011/02/08


So I’m working on some automated lab build “stuff” and I tried to silently install the Windows 7 AIK using a simple call to msiexec. Apparently there is something built into the Windows 7 AIK MSI package that prevents it from being installed non-interactively. This is a bit frustrating.

Upon execution of the msiexec command, I received a message in the MSI log, stating: “This MSI can only be installed with full UI.”

image

I would surmise that, with some MSI hacking, or using a transform, this behavior could be circumvented.

Update (2011-02-09)

Simon and Samuel both posted a solution in the comments. You can use a transform included in the WAIK, like this:

msiexec /i waikx86.msi TRANSFORMS=”waikx86.mst” /qn
msiexec /i waikamd64.msi TRANSFORMS=”waikamd64.mst” /qn

Thanks for the help folks!

Posted in configmgr, OSD, tools | Tagged: , , , , , , , , , , , | 6 Comments »